Google vertalen

Google heeft een eigen online vertaaldienst met als naam Google Translate, of in het Nederlands: Google Vertalen. Met deze dienst kun je eenvoudig woorden of hele stukken tekst automatisch vertalen naar een andere taal. De kwaliteit van de vertalingen van Google Translate is zeer wisselend, omdat de betekenis van woorden soms af hangt van de context waarin ze worden gebruikt.

De vertalingen worden echter wel steeds beter, mede doordat gebruikers feedback kunnen geven. De vertaling bij gebruikte talen zijn daardoor ook veel beter dan vertalingen bij minder gebruikte talen.

Google Translate heeft meer dan honderd talen

Het aantal beschikbare talen is over de tijd steeds verder uitgebreid. Momenteel kan Google Translate tekst vertalen in meer dan honderd verschillende talen. Als je tekst uit een vreemde taal naar het Nederlands wilt vertalen en je weet de taal niet, kun je “Taal herkennen” aan vinken en dan zoekt Google Translate de juiste taal.


Veel woorden kunnen op meerdere manieren vertaald worden. Als je over de woorden van een vertaalde tekst heen gaat met de muis dan geeft Google Translate alternatieve vertalingen. Rechts onder de te vertalen en ook de vertaalde tekst staat een icoontje met een luidspreker. Als je daar op klikt wordt de tekst hardop door een robot uitgesproken.

De website van Google Translate: https://translate.google.com

Of gebruik de Google Translate app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.