Tekst vertalen met vertaalmachines

Dit artikel gaat over handige vertaalmachines om online tekst te vertalen of zelfs complete websites. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld iets vanuit het Engels wil vertalen naar het Nederlands of andersom etc. Tegenwoordig ondersteunen deze translateprogramma’s de meest gebruikte talen. In de praktijk zijn tekst vertaalmachines wel betrouwbaar als het gaat om losse woorden. Met zinnen hebben ze meestal meer moeite en moet je de zin eventueel nog een beetje leesbaar maken. Houdt er dan dus wel rekening mee dat een vertaalmachine nooit teksten exact zal vertalen. Gebruik een vertaalprogramma nooit voor het vertalen van officiële teksten.

Online vertaal websites

Google Translate – Dit is toch wel een van de beste tekst vertaal machine die online beschikbaar is. Met de gratis online vertaaldienst van Google worden teksten en webpagina’s meteen vertaald. Deze vertaler ondersteunt de meest gangbare talen. Lees meer over Google Translate.

Mijnwoordenboek.nl – Biedt online vertalingen van en naar Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans alsmede een uitgebreide synoniemenlijst in deze talen.

Vertalen.nu – Gratis online vertaalsite voor vertalen van en naar het Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans en meer.

Microsofttranslator.com – Gratis online vertaalservice voor automatische vertalingen van tekst en webpagina’s. Vertalen is mogelijk tussen veel talen, waaronder Engels, Spaans, Frans, Japans, Duits, Chinees, Italiaans, Koreaans, Thais en Russisch.

Woordenboek.eu – Meertalig vertalend woordenboek. Vertaal gratis online van en naar het Nederlands en vrijwel iedere andere taal. Vertalingen naar o.a. het Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Turks, Chinees en Roemeens (vertaal op woordbasis). Ook voor synoniemen, spellingscontrole en prijsvergelijkingen.

Andere woordenboeken nodig?

Een online woordenboek is een boek met alle woorden uit de Nederlandse taal en de betekenis van de woorden. Een woord kan soms wel een paar verschillende betekenissen hebben. Hier vind je een paar gratis online woordenboeken voor vertalingen, betekenissen van woorden en uitdrukkingen.

Mijnwoordenboek.nl – Gratis online woordenboek voor betekenis van woorden en vertalingen. De beschikbare talen zijn: Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits.

Vandale.nl – Beknopte vertalingen of betekenissen van woorden in meerdere talen zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Zweeds. Voor uitgebreidere woorden moet je een abonnement namen op Van Dale.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.