Font lettertype downloaden en installeren

Font is de Engelse vertaling voor lettertype. In Windows heb je maar de beschikking over een beperkt aantal lettertypen. Als je zelf websites maakt. of logo’s, banners of andere afbeeldingen of documenten maakt is het handig om meer keuze te hebben.

Een lettertype voor je logo of banner kan je design helemaal uniek maken. Dit trekt de aandacht en zo val je dus meer op. Het is daarom handig om lettertypes te downloaden.

Daarom zetten we de populairste lettertype of font website voor je op een rij. Let wel op dat voor sommige fonts commercieel zijn en daar moet je dus voor betalen. Je moet goed kijken welk lettertype je gratis mag gebruiken voor commercieel gebruik.

Een lettertype downloaden

1001freefonts.com – Volgens de beheerders van deze website staan er ruim 3 miljard lettertypes op deze website. Prachtige lettertypen in alle stijlen zijn aanwezig, van hand geschreven tot moderne robotachtige fonts. Met een klik download je de fonts naar je PC voor Windows of Mac OS.

Urbanfonts.com – Ook op deze website staan duizenden gratis fonts tot je beschikking. Kies de juiste categorie en kies een lettertype om te downloaden.

Dafont.com – Zoek op stijl, auteur of populariteit of alfabetische volgorde, daarna download je de fonts gratis naar je PC. De lettertypen op deze website zijn shareware, freeware of het gaat om demo versies.

Abstractfonts.com – Keuze uit ruim 11.000 fonts. Je kunt hier gratis abstracte lettertypen downloaden voor zowel Windows, Mac of Linux. Ze zijn beschikbaar in de formaten TrueType en OpenType. Ook hier zijn de lettertypes freeware of shareware. Let hier dus even op!

Acidfonts.com – Klik op het lettertype die je wil downloaden. Ook op deze font website een ruime keuze uit verschillende soorten lettertypes in veel categorieën, en in alle stijlen. Naast de standaard lettertypen ook handgeschreven fonts.

alfabet in een bepaald lettertype

Lettertype installeren

Nu je een leuke font hebt gedownload is het tijd om je font te installeren. Dit is niet al te moeilijk, we leggen je uit hoe je dit doet in Windows 7, Windows Vista, XP en Mac.

Font lettertype installeren in Windows 10, Windows 7 en Windows Vista

1. Het eerste wat je moet doen is het bestand uitpakken, dit doe je door op het bestand met de rechtermuisknop op uitpakken te drukken. Als het bestand al uitgepakt is kun je meteen door naar de volgende stap.

2. Druk in het uitgepakte mapje met de rechtermuisknop op installeren. De lettertypen zijn nu beschikbaar in alle programma’s die met fonts werken. Bijvoorbeeld Photoshop, Word, Excell etc. En je kunt ze kiezen in het programma.

Font lettertype installeren in Windows XP en oudere versies van Windows

1. Pak het bestand weer als hij ingepakt is. Zoek het bestand dat eindigt op .tff in het mapje die je net hebt uitgepakt.

2. Ga nu naar het configuratiescherm en druk op de map lettertypen. Zoek op je harde schijf het bestand lettertype bestand dat je wil installeren. Selecteer het en sleep het in je lettertypen folder

3. Wat ook werk is om het bestand rechtstreeks te plannen naar de c:\Windows\Fonts\ map.

Font lettertype installeren voor Mac

Pak het bestand uit, selecteer het .sit font bestand dat je wil installeren. Sleep het lettertype met je muis naar de map Fonts in de systeemmap. Als je het programma font book gebruikt voor Mac kun je het nieuwe lettertype ook installeren via font book.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.