Woordzoekers maken en oplossen

Maak jij graag Woordzoekers? De website Woordzoeker Maken is een leuke en vooral leerzame website voor jong en oud waar je behalve bestaande puzzels oplossen ook je eigen puzzels kunt maken en uitprinten. En andere mensen kunnen dan ook jouw puzzels maken!

Wat is een woordzoeker?

Een woordzoeker is een puzzelspel waarbij een rooster van letters wordt weergegeven en een lijst met woorden wordt gegeven. Het doel van de puzzel is om alle woorden in de lijst te vinden door de letters in het rooster horizontaal, verticaal of diagonaal te verbinden. De woorden kunnen in verschillende richtingen en in alle mogelijke posities worden verborgen, waardoor het een uitdagende en leuke puzzel is om op te lossen. Woordzoekers kunnen in verschillende moeilijkheidsgraden worden gemaakt en zijn populair in puzzelboeken, kranten en tijdschriften. Ook kun je bijvoorbeeld een leuke woordzoeker maken voor in de schoolkrant, of een clubblad.

Puzzels voor jong en oud

Kinderen kunnen beginnen met makkelijke puzzels. Zo leren ze op een leuke manier om woorden te zoeken, lezen, spellen en onthouden. En volwassenen kunnen moeilijkere puzzels doen, net zoals degene die vaak in kranten en tijdschriften te vinden zijn.

Je kunt de woordzoeker zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Je kunt kleine puzzels oplossen of grotere. Je kunt zelf aangeven of je ook diagonaal wilt zoeken of alleen horizontaal en verticaal. En of de woorden mogen overlappen of juist niet. Bij het maken van woordzoekers kun je zelf de categorie aangeven, zoals fruit, automerken, dieren of rivieren in Europa.

woordzoekers maken

Woordzoekers maken zonder aan te melden

De website is erg eenvoudig in gebruik. Je hoeft je niet aan te melden en kunt dus meteen aan de slag en je puzzel uitprinten. Ga direct naar de website Woordzoeker Maken.

Moeite met puzzelen? Hier is een tip:

Speur de letterreeksen van de kolommen van boven naar beneden en van links naar rechts af, regel voor regel. Door op beide manieren een reeks af te speuren, pak je alles mee wat je de eerste keer misschien over het hoofd hebt gezien. Het helpt misschien als je met je vingertop het uiteinde van je pen mee begeleidt langs de regel.

Ben je bekend met de woordzoekers op woordzoekermaken.nl? Heb je het zelf al geprobeerd? Laat dan een reactie achter onderaan deze pagina!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.