Spreekwoorden en Gezegden met Zand

reekwoorden met zand en de betekenis. Vele spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen met daaronder de betekenis van het spreekwoord.

Je kunt een spreekwoord bijvoorbeeld gebruiken voor school, of als status update op sociale media als Facebook, WhatsApp, Twitter of Skype.

Zand speekwoorden met betekenis

Spreekwoord: Het hangt aan elkaar als droog zand.
Betekenis: Er is geen enkele samenhang.

De hakken in het zand zetten.
De tegenstander tegenwerken zonder bereid zijn voor een compromis.

Je kop in het zand steken.
Doen alsof het probleem niet bestaat.

Op zand bouwen.
Zich op niets baseren.

Zand in de ogen strooien.
Iets wijsmaken.

Talrijk als het zand der zee.
Ontelbaar veel.

Strand tip als je niet van zand houdt

Zand schuurt de maag.
Een beetje zand eten is niet erg.

Iemand zand in de ogen strooien.
Iemand proberen te bedriegen.

Een zaadje in het zand is een raapken in de hand.
Zuinig zijn met de dingen die je hebt.

Hakken in het zand.
Koppig blijven.

Iemand zand in de ogen strooien.
Iemand iets wijsmaken.

In het zand bijten.
Verliezen.

Zand in de raderen strooien.
Onnodige problemen veroorzaken bij iets wat eerst goed was.

Als los zand aan elkaar hangen.
Zonder enige samenhang.

De kop in het zand steken.
Doen alsof er geen gevaar dreigt en er niets aan doen.

Dat gaat over land en zand.
Dat krijgt iedereen te horen.

Zand erover.
We praten er niet meer over.

Weet jij nog een spreekwoord, gezegde of uitdrukking die thuis hoort in deze categorie? Laat dan een bericht achter met dat spreekwoord en de betekenis als je die weet.

Over zand

Zand is een veelvoorkomend materiaal dat bestaat uit kleine korrels van gesteente, mineralen of organisch materiaal. Het wordt gevormd door natuurlijke processen zoals verwering, erosie en afzetting, en is te vinden in verschillende kleuren, afhankelijk van de oorsprong en het soort gesteente waaruit het is gevormd.

Zand is een belangrijk onderdeel van veel ecosystemen en speelt een belangrijke rol bij het filteren van water en het regelen van de watertoevoer in de bodem. Zand is ook een belangrijk materiaal in de bouw, omdat het kan worden gebruikt als basis voor wegen, gebouwen en andere constructies. Het wordt ook gebruikt als grondstof voor glasproductie, metaalbewerking en keramiek.

Er zijn verschillende soorten zand, elk met unieke eigenschappen en toepassingen. Bijvoorbeeld:

  • Zeezand: Dit is zand dat is gevormd door de erosie van rotsen en sedimenten langs de kustlijn. Het wordt vaak gebruikt in de bouw, maar kan schadelijk zijn voor het milieu vanwege het hoge zoutgehalte.
  • Woestijnzand: Dit is zand dat is gevormd door de winderosie van rotsen en sedimenten in droge, woestijnachtige gebieden. Het heeft vaak een unieke kleur en textuur en wordt soms gebruikt in de bouw en landschapsarchitectuur.
  • Rivierzand: Dit is zand dat is gevormd door de erosie van rotsen en sedimenten langs rivieren. Het is vaak ronder en gladder dan zeezand en wordt vaak gebruikt als basis voor beton en asfalt.
  • Vulkanisch zand: Dit is zand dat is gevormd door de uitbarsting van vulkanen. Het heeft vaak een fijne textuur en wordt gebruikt in de bouw en als vulmateriaal.

In het algemeen is zand een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, variërend van bouwmaterialen tot kunst en recreatie.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Stefan

    Mijn overbuurman Ted kwam met de volgende, “Zand verbergt stratenmakers hand’. Wat zoiets betekent als je gemaakt fouten kunnen verbergen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.