Mooie teksten voor communie uitnodigingen

De eerste communie is een bijzondere dag in het leven van een kind. Het is een dag waarop het kind voor het eerst Jezus Christus ontvangt in de vorm van brood en wijn. Deze dag wordt vaak groots gevierd met een kerkdienst, een feest en een uitnodiging voor familie en vrienden.

Een communiekaart is een mooie manier om het kind te feliciteren met deze bijzondere dag. Op de kaart kan je een persoonlijke tekst schrijven waarin je het kind feliciteert en je wensen uitspreekt voor de toekomst.

Er zijn veel verschillende soorten communieteksten. Je kan een traditionele tekst schrijven, maar je kan ook een persoonlijke tekst schrijven waarin je iets speciaals over het kind zegt. Hieronder vind je een paar voorbeelden van communieteksten:

Traditionele teksten

  • Gefeliciteerd met je eerste communie! Wij zijn zo trots op jou.
  • Wij wensen je een mooie en onvergetelijke communiedag.
  • Jezus Christus zegene je en leid je op je levensweg.

Persoonlijke teksten

  • Lieve [naam],

  • Van harte gefeliciteerd met je eerste communie! We zijn zo trots op je. We zien hoe je gegroeid bent en hoe je steeds meer je eigen weg vindt. We weten dat je een mooi mens zult worden.

Mooie teksten als inspiratie voor de uitnodigingen voor je communiefeest.

Je kunt ze gebruiken ter inspiratie voor je eigen communietekst, of geheel overnemen op je uitnodigingen.

Ik ben zeven en heel blij.
Ik geloof in de mensen rondom mij.
Ik hou van dieren allerhande.
De natuur vind ik zo fijn.
Muziek en dansen is voor mij.
Een waar festijn.

Leer mij leven.
Leer mij groeien.
Leer mij zoals een bloem te bloeien.
Leer mij elke dag.
In de zon te staan.

"

Ik zou het leuk vinden als jullie mee komen feesten!
Jullie zijn vanaf <tijdstip> van harte welkom bij ons thuis .

De communiemis vindt plaats in de
<naam kerk>te <plaatsanaam> om <tijd>.
Groetjes, <naam>

Mijn Communie, kom je ook?

Hallo allemaal,
Op <datum> vanaf <tijd> wil ik jullie uitnodigen op mijn communieborrel.
Tot dan!
Groetjes, <naam>

Dag zonnetje,
dag bloemetje,
dag vlinder in de wei.
Ik Moet jullie iets vertellen,
ik voel me vandaag zo blij.
Want ik doe vandaag,
mijn eerste communie,
en dat op een dag in mei.
Doe je mee?

Ik moet nog heel wat leren,
maar toch ben ik al groot.
Jezus is een vriend van mij,
hij deelt met mij zijn brood.

Kom jij ook op mijn Communiefeestje?

Samen met papa en mama,
en al de vriendjes uit mijn klas.
Wil ik een zonnetje zijn,
dat warmte straalt,
voor alle mensen,
groot en klein.

Dank u Jezus,
voor deze fijne dag,
waarop ik U voor het eerst,
ontvangen mag.

Heb jij nog ideeën voor communieteksten?

Wat is een communiefeest?

Een communiefeest is een viering in de rooms-katholieke kerk waarbij kinderen voor het eerst de Heilige Communie ontvangen. Dit is een belangrijk moment in het leven van een katholiek kind, omdat het aangeeft dat ze nu in staat zijn om volledig deel te nemen aan de eucharistie en het lichaam en bloed van Christus te ontvangen.

Het communiefeest vindt meestal plaats in het voorjaar, wanneer het catechetische programma van de kerk is afgerond en de kinderen zijn voorbereid op de ontvangst van de Heilige Communie. Na de ceremonie gaan de familie en vrienden van het kind vaak naar huis om het feest te vieren met een maaltijd en cadeaus.

Het communiefeest is een belangrijke gebeurtenis in de katholieke cultuur en wordt vaak gevierd met speciale kleding, zoals een witte jurk voor meisjes en een pak voor jongens. Het is ook gebruikelijk om geschenken te geven aan het kind, zoals een bijbel, rozenkrans, of andere religieuze items.

Hoewel het communiefeest een religieuze viering is, wordt het vaak gezien als een belangrijke mijlpaal in het leven van een kind en een gelegenheid om te vieren met familie en vrienden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.