Drinken over toetsenbord gemorst

Het overkomt iedereen wel eens: Even snel een slok koffie of cola nemen bij je computer en dan ineens valt het over je hele toetsenbord. Oeps! Blijf kalm, de kans is groot dat je favoriete toetsenbord nog gered kan worden. Hou je toetsenbord zo snel mogelijk op zijn kop, zodat het meeste vocht er weer uit kan lopen en geen verdere schade aan kan richten.

Veel toetsenborden zijn tegenwoordig overigens knoei bestendig en dan richt de vloeistof niet veel schade aan. Schade uit zich meestal in de bekende “lamme” toetsen.
Nadat het meeste vocht eruit is moet je het toetsenbord goed laten drogen. Daar zijn verschillende manieren voor. Je kunt met een doekje zoveel mogelijk vocht op deppen en hopen dat het goed op droogt. Dit werkt vaak prima als het een niet kleverige vloeistof is, zoals koffie of water. Ook kun je een föhn gebruiken (niet te heet!) of het toetsenbord gewoon op zijn kop laten drogen, eventueel in de zon of een andere warme plek. Als je toetsenbord weer goed droog is kun je kijken of hij het nog helemaal doet. Toch nog kleverige /lamme toetsen? Lees dan hieronder verder.

Tips over toetsenbord

Kleverige toetsen

Bij kleverige vloeistoffen moet je je toetsenbord goed schoonmaken. Bij sommige toetsenborden kun je voorzichtig de toetsen eraf halen. Maar dit kun je beter alleen doen als je een zogenaamde lamme toets hebt over gehouden. Als je zomaar alle toetsen eraf haalt is de kans groot dat er door het eraf halen en er weer op zetten de toets beschadigd wordt.

Alternatieve oplossing

Als je heel veel kleverige vloeistof over je toetsenbord hebt laten vallen kan het ook een optie zijn om direct een glas water erover heen te gooien zodat je in ieder geval het meest kleverige kwijt bent. Bij mijn huidige toetsenbord werkt dit het beste. Water eroverheen gooien en METEEN toetsenbord op de kop en het water er weer af laten druipen boven de gootsteen. Bij sommige toetsenborden kun je ook met een wattenstaafje tussen de toetsen komen. Dit kan meteen na het ongeluk of later met ontsmettingsmiddel met alcohol om kleverige resten te verwijderen.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.